Fadderbarnsprojektets mirakel

Vi startade fadderbarnsprojektet sommaren 2016 efter mycket planerande och funderande. Tillsammans med by-ordförande Edwin Pilongo, kunde slutligen en solidarisk och rättrådig prioritetsmodell, byggas upp.

Byordförande Edwin Pilongo Cuenca. Bilden tagen under återuppbyggnadsarbetet efter jordbävningen 2014

Vi har sedan dess försett 13 fadderbarn med faddrar och det är fantastiskt att se vilken otrolig utveckling detta gör i dessa familjer. Skillnaden på att tvingas sluta skolan eller att lyckas gå kvar, är livsavgörande i ett land som Filippinerna.

Att se dessa barn och ungdomar få en chans att vända tillvaron från grå, dunkel och hopplös till ljus och spännande, är ett sant mirakel. Det kommer in hälsningar till C.O.S från tacksamma och stolta föräldrar. Det är naturligtvis de varma och fantastiska faddrarna som skall ha all heder av detta.

En stolt mamma skickar bilder på sonens utmärkelser i skolan. Ett bevis och ett tack för ett nytt liv med hopp om framtiden.

Under fliken ”vad vi gör” här på sidan, kan du läsa lite mer om fadderbarnsprojektet. Häng på du också och förändra förutsättningarna för dessa fattiga barn och deras familj.

Related Post