Änglar finns och de har ett företag som heter PAMIPA

Vi har tidigare nämnt ett företag i Tyskland som heter Pamipa. För ett par år sedan ringde Andreas Pascher från Wien i Österrike. Han hade via Facebook råkat se en av sina gamla lärare (C.O.S kära medhjälpare och styrelsemedlem Anna Ulmstedt) och att hon medverkade i föreningen C.O.S. Andreas som växt upp i Hemse på Gotland, tyckte att det föreningen gör och har åstadkommit, är något mycket speciellt. Han sa att han ville bidra till verksamheten samt att han drömde om att bygga upp en egen hjälpinstitution för barn, kanske i något grannland till Wien.

Andreas och Nicole Pascher

Efter några månader hörde Andreas av sig igen och nu var han i full färd med att starta det företag som heter ”PAMIPA”. Detta företag säljer mycket speciella smycken som kan profileras av kunden själv så den passar smak och personlighet. Det går att skriva spaltmetrar om företagets fantastiska produkter men se gärna deras hemsida: www.pamipa.at.  Hur som helst så hade de förstått att C.O.S var i trängande behov av en ny ”van” till barnhemmet. De var alla eniga i PAMIPA om att detta var något som de ville kämpa för. Det är svårt att beskriva den effektivitet och beslutsamhet som individerna i företaget besitter. När det handlar om att göra gott för sämre bemedlade, är de ostoppbara.

PAMIPA ”carepartners” med Nicole och Andreas Pascher i spetsen.

Under processen och insamlingsarbetet, besökte grundaren av C.O.S (Kenneth Bergstedt) München hos PAMIPA och deltog i deras kongress (Detta finns att läsa om i tidigare inlägg). En av PAMIPA’s ”carepartners” (säljare) Maily-Joan Santiago, besökte barnhemmet och träffade barnen.

Maily-Joan Santiago besöker barnhemmet på Filippinerna.

Effektivt och snabbt, gjorde dessa fantastiska människor ett arbete som för C.O.S skulle tagit år att genomföra. I början av Juni, rullade den ut från bilaffären i Tagbilaran på Bohol i Filippinerna och lyckan var obeskrivlig.

Ein Kinderheim auf den Philippinen hat einen Kleinautobus bekommen und ein ganzes Dorf eine Kapelle, und das ist durch die vereinigende Liebe und zielstrebige Arbeit von PAMIPA möglich gemacht worden.Als Gründer von C.O.S. will ich Euch für diese grossartige Hilfe danken. Es bedeutet viel zu wissen, dass die Sicherheit der Kinder im Verkehr gewährleistet ist. Der Aufbau der Kapelle im Dorf Tupas kann jetzt richtig angefangen werden und die Bewohner sind überglücklich.In einer Welt, in der es kein Geld für Krankenpflege gibt und es schwer ist eine Arbeit zu bekommen, ist die Kapelle ein Platz, wo die Menschen Hoffnung finden können. PAMIPA und alle Carepartner repräsentieren viel Hoffnung und Liebe.Von der Organisation C.O.S. in Schweden und von allen im Kinderheim und von der ganzen Bevölkerung von Tupas möchte ich mich bedanken. Danke, dass ihr so hartnäckig und zielbewusst gearbeitet habt um uns zu helfen. Ich wünsche mir, dass Ihr alle einmal nach Tupas kommen und das, was ihr vollbracht habt, und die Menschen, deren Leben Ihr mit Hoffnung und Liebe verschönert habt, sehen könntet.DANKE

Publicerat av Kenneth Bergstedt den 1 juli 2017

Vi tackar PAMIPA och alla änglar som kämpat hårt för att hjälpa oss. Barnen kan nu färdas säkert och tryggt. Vi är alla evigt tacksamma.

Related Post