Vår resa till Filippinerna: Det stora välkomnandet

I början av december 2017, Åkte vi till Filippinerna för att fira jul och nyår på barnhemmet. Vi var Kenneth, Wilma och lilla Emma Bergstedt. Efter den långa resan och en övernattning i Cebu, kom vi äntligen fram till barnhemmet i Tupas på ön Bohol. När vi klev ut ur bilen möttes vi av en barnaskara. Det var barnhemsbarnen men där fanns också många fler. Vi var inte beredda på detta och efter några sekunder så slog det mig att det var fadderbarnen som var där.

De hade tryckt upp banderoller med välkomsthälsningar och samstämt hälsade de oss välkomna. Det var en obeskrivlig känsla

Det varma välkomnandet var en fantastisk överraskning

När vi emottagit mängder av kramar så gick vi upp till barnhemsbyggnaden. Där möttes vi av en stor samling människor som bestod av föräldrar till fadderbarnen, C.O.S stiftelse medlemmar, familjen, Pastor Thomas och ett flertal andra. Det hade dukats upp till fest med mängder av godsaker. Det skulle firas att jag fyllt 50 år i kombination med ett välkomnande. Fadderfamiljerna hade med sig mat som de bjöd på och det blev ett mycket trevligt knytkalas.

Maten är något man saknar så det smakar ju extra gott efter att ha längtat i två år
Där var många som samlats för att hälsa oss välkomna
Emma trivs mycket bra mitt bland alla barnen.
Ingen fest utan helgrillad gris i Filippinerna
Godsakerna radas upp. dessa är gåvor från fadderfamiljerna

Barnhemsbarn, fadderbarn, fadderföräldrar och C.O.S stiftelse hade tränat in dansnummer. Det blev stor uppvisning .

Fadderbarn ställer upp sig för dansnummer
Fadderbarn
Föräldrar till fadderbarnen
Fadderföräldrar
C.O.S stiftelse ”rockar loss” och Wilma (längst till vänster) kunde inte låta bli att hänga på.

Resans början kunde inte bli finare. Den glädje och tacksamhet som vi möttes av, känns ofattbar och enligt mitt tycke en smula övermäktig. Det vi gör och har gjort i Filippinerna är mångas förtjänst. Jag önskar att ni som läser detta och på något sätt är med oss i C.O.S, en dag kan få möta dessa människor och förstå vilka mirakel ni gör i deras liv.

Fortsättning följer så häng med här på hemsidan.

 

 

Related Post